Masło orzechowe z dodatkiem chili

NUT00006

15,99 zł brutto

Więcej informacji

Pasta powstała dzięki połączeniu starannie wyselekcjonowanych argentyńskich orzechów arachidowych z grubo mieloną papryką gochugaru, nadającą wyjątkowy, niespotykany, słodko-ostry smak oraz charakterystyczne czerwone zabarwienie.

Produkt ten przeznaczony jest dla osób, które lubią pikantne potrawy.

Papryka gochugaru powstaje poprzez wysuszenie płatków koreańskich papryczek chili.  Naturalnie występujący w papryczkach chili organiczny związek chemiczny – kapsaicyna  jest uznawana jako lek na raka,  ma także właściwości odchudzające, przeciwbólowe, przeciwzapalne  i przeciwbakteryjne.

Masło orzechowe z dodatkiem chili dzięki swojemu słodko-ostremu smakowi nadaje się świetnie do wytrawnych potraw, jest też uzupełnieniem zdrowej diety.

Produkt ten nie zawiera soli, cukru oraz oleju palmowego.

Składniki:

  • prażone orzechy ziemne (96%)
  • chili (4%)

Może zawierać inne orzechy i sezam.

Masa netto: 470 g

Opis

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 2419 kj / 576 kcal
Białko 25,4 g
Węglowodany (w tym cukry) 13,5 g (7,4 g)
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone) 42 g (6,1 g)
Błonnik 9,8 g
Sól < 0,01 g

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Masło orzechowe z dodatkiem chili

Masło orzechowe z dodatkiem chili