02.05.2022
Morele z masłem orzechowym
Czas przygotowania:
30
minut
Danie dla:
4
osób
Poziom trudności:
łatwe
Składniki:
- małe morele
- 200g twarożku lub twarogu
- wiórki kokosowe (ok. 3 łyżki) Nutura
- mąka kokosowa (ok. 3 łyżki) Nutura
- ksylitol/erytrytol Nutura
- garść mielonych orzechów Nutura
- opcjonalnie łyżka cukru kokosowego Nutura
- pasta orzechowa (u nas fistaszkowo-kokosowa @nutura )
1) Morele wypełnić masłem orzechowym i wstawić na 15 min do zamrażarki.
2) Twarożek wymieszać z wiórkami kokosowymi i ksylitolem. Masę zagęścić mąką kokosową (ma być na tyle zwarta aby dało się obtoczyć morele).
3) Mielone oczechy wymieszać z cukrem kokosowym i wysypać na talerz.
3) Morele wylepić masą z twarożku i obtoczyć w orzechach ????