09.05.2022
FUDGE czekoladowe (bez glutenu, białego cukru, laktozy i wegańskie)
Czas przygotowania:
30
minut
Danie dla:
3
osób
Poziom trudności:
łatwe
Składniki (20x13cm):
-200g śmietanki kokosowej
-100g czekolady
-150g pasty orzechowej @nutura
-2 łyżki kakao
-ewentualnie syrop klonowy
-garść płatków migdałów lub innych orzechów
1)Śmietankę kokosową rozpuść z czekoladą.
2)Dodaj pastę orzechową i kakao (jeśli chcesz słodsze to dodaj syrop klonowy) następnie dokładnie wymieszaj.
3)Możesz dodać swoje ulubione orzechy lub migdały.
4)Wylej masę do pudełka i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
5)Kiedy masa jest zwarta można ją pokroić na kosteczki i obtoczyć w kakao.