facebook pixel

Przepisy

09.05.2022

Autor przepisu: fit_candypandas

FUDGE czekoladowe (bez glutenu, białego cukru, laktozy i wegańskie)

Czas przygotowania: 30 minut
Danie dla: 3 osób
Poziom trudności: łatwe
FUDGE czekoladowe (bez glutenu, białego cukru, laktozy i wegańskie)

Składniki (20x13cm):
-200g śmietanki kokosowej
-100g czekolady
-150g pasty orzechowej 
@nutura
-2 łyżki kakao
-ewentualnie syrop klonowy
-garść płatków migdałów lub innych orzechów

1)Śmietankę kokosową rozpuść z czekoladą.
2)Dodaj pastę orzechową i kakao (jeśli chcesz słodsze to dodaj syrop klonowy) następnie dokładnie wymieszaj.
3)Możesz dodać swoje ulubione orzechy lub migdały.
4)Wylej masę do pudełka i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
5)Kiedy masa jest zwarta można ją pokroić na kosteczki i obtoczyć w kakao.

 

Produkty z przepisu

Pasta orzechowa kremowa
470 g
14,99 zł
Pasta orzechowa z kawałkami orzechów
14,99 zł