facebook pixel

Przepisy

09.05.2022

Autor przepisu: fit_candypandas

FUDGE czekoladowe (bez glutenu, białego cukru, laktozy i wegańskie)

Czas przygotowania: 30 minut
Danie dla: 3 osób
Poziom trudności: łatwe
FUDGE czekoladowe (bez glutenu, białego cukru, laktozy i wegańskie)

Składniki (20x13cm):
-200g śmietanki kokosowej
-100g czekolady
-150g pasty orzechowej 
@nutura
-2 łyżki kakao
-ewentualnie syrop klonowy
-garść płatków migdałów lub innych orzechów

1)Śmietankę kokosową rozpuść z czekoladą.
2)Dodaj pastę orzechową i kakao (jeśli chcesz słodsze to dodaj syrop klonowy) następnie dokładnie wymieszaj.
3)Możesz dodać swoje ulubione orzechy lub migdały.
4)Wylej masę do pudełka i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
5)Kiedy masa jest zwarta można ją pokroić na kosteczki i obtoczyć w kakao.

 

Produkty z przepisu

Pasta orzechowa kremowa
470 g
14,99 zł
Pasta orzechowa z kawałkami orzechów
14,99 zł
Orzechy brazylijskie
1000 g 500 g 250 g
Od 19,99 zł
Orzechy laskowe
1000 g 500 g 250 g
Od 10,99 zł
Orzechy makadamia
500 g 250 g 100 g
Od 25,99 zł
Orzechy nerkowca
1000 g 500 g 250 g
Od 11,99 zł
Orzechy pekan
500 g 250 g 100 g
Od 20,99 zł
Orzechy włoskie
500 g 250 g 1000 g
Od 16,99 zł
Orzeszki ziemne
250 g 500 g
Od 4,99 zł
Orzeszki pinii
100 g
12,99 zł