Pasta z orzechów włoskich
Pochodzenie głównego składnika: Polska
Informacje
Cena niższa o 5% VAT.
Pasta ta, powstała poprzez zmielenie pełnowartościowych orzechów włoskich, bez żadnych dodatków, zawiera naturalnie występujące w orzechach włoskich: wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i kwasy omega-3 oraz niezbędne dla organizmu fosfor, mangan, cynk, potas, jod i magnez oraz aminokwasy. Produkt ten dzięki swojej konsystencji oraz aromatycznemu smakowi prażonych orzechów włoskich świetnie nadaje się jako składnik ciast i dodatek do deserów, ale również do dań wytrawnych.
Produkt ten nie zawiera soli, cukru oraz oleju palmowego.
Składniki: prażone orzechy włoskie (100%).
Może zawierać inne orzechy i sezam.
Masa netto: 250 g
Produkt wegański.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza: 100 g
Wartość energetyczna: 2788 kJ / 666 kcal
Białko: 16 g
Węglowodany (w tym cukry): 11,5 g (2,2 g)
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 60,3 g (6,6 g)
Błonnik: 6,5 g
Sól: < 0,01 g
Zdrowe przepisy
Promocje %