Krem orzechowy z dodatkiem kawy i wanilii
Pochodzenie głównego składnika: Argentyna
Informacje
Cena niższa o 5% VAT.
Połączenie dychotomii smaków słodyczy i goryczy: argentyńskie orzechy ziemne w towarzystwie organicznego cukru kokosowego, dopełnione intensywnym smakiem wanilii z Madagaskaru, kontrastują z palonymi ziarnami kawy gatunku Arabica. Świeżo zmielone ziarna dodajemy tuż przed zmieszaniem kremu w jednolitą całość. Dzięki temu zachowujemy pełnię smaku i aromatu na dłużej. Tekstura kremu, uzyskana przez odpowiednio zmielone ziarna kawy, na pewno zadowoli wszystkich zwolenników chrupania :)
Krem orzechowy z kawą i wanilią jest doskonałą propozycją na udane rozpoczęcie dnia. Kofeina zawarta w zmielonych ziarnach kawy delikatnie pobudzi każdego do działania. Idealnie nadaje się do smarowania pieczywa, jako dodatek do deserów, lodów lub jako samodzielna przekąska.
Składniki: Prażone orzeszki ziemne, cukier kokosowy BIO, mielona palona kawa (3%), sproszkowana wanilia (0,5%), aromat waniliowy.
Może zawierać inne orzechy i sezam.
Masa netto: 190 g
Produkt wegański.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza: 100 g
Wartość energetyczna: 22998 kJ / 549 kcal
Białko: 23,6 g
Węglowodany (w tym cukry): 14,9 g (9,2 g)
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 42,4 g (5,6 g)
Sól: 0,01 g
Promocje %