Pasta z orzechów laskowych
Pochodzenie głównego składnika: Azerbejdżan, Turcja
Informacje
Cena niższa o 5% VAT.
Pasta powstała poprzez zmielenie starannie dobranych orzechów laskowych, bez żadnych dodatkowych składników, cechuje się charakterystycznym aromatem oraz naturalnym dla tych orzechów smakiem.
Produkt adresowany jest głównie do osób, które uwielbiają niepowtarzalny smak orzechów laskowych.
Orzechy laskowe, czyli owoce leszczyny, cechują się – podobnie jak inne orzechy – bardzo bogatymi właściwościami odżywczymi. Powstała z nich pasta charakteryzuje się dużą zawartością witaminy E (zwaną „witaminą płodności”), witamin z grupy B, oraz potasu (regulującego ciśnienie krwi), a także innych pierwiastków chemicznych potrzebnych do zdrowego i prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Masło z orzechów laskowych dzięki swojej wyjątkowej konsystencji idealnie nadaje się do smarowania pieczywa, może być także bazą wielu deserów lub składnikiem dań głównych.
Produkt ten nie zawiera soli, cukru oraz oleju palmowego.
Składniki: prażone orzechy laskowe (100%).
Może zawierać inne orzechy i sezam.
Masa netto: 250 g
Produkt wegański.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza: 100 g
Wartość energetyczna: 2788 kJ / 666 kcal
Białko: 14,4 g
Węglowodany (w tym cukry): 6 g (3,7 g)
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 63 g (4,5 g)
Błonnik: 8,9 g
Sól: < 0,01 g
Zdrowe przepisy
Promocje %