Pasta z migdałów
Pochodzenie głównego składnika: USA, Hiszpania, Australia
Informacje
Cena niższa o 5% VAT.
Nasza pasta powstaje poprzez zmielenie starannie wyselekcjonowanych migdałów, bez dodatków.
Masło z migdałów doskonale wpisuje się w gusta osób poszukujących wytrawnych smaków, jednocześnie zwracających dużą uwagę na wartości odżywcze spożywanych pokarmów.
Migdały dostarczają niezbędne do funkcjonowania wartości odżywcze, takie jak białko, błonnik, witaminy z grupy B, witaminę E, kwas foliowy, magnez, wapń, potas i cynk. Pozytywnie wpływają na układ krwionośny i serce: poprawiają krążenie, obniżają ciśnienie tętnicze krwi oraz regulują poziom cholesterolu we krwi, a nienasycone kwasy tłuszczowe, pomagające regulować metabolizm, sprawiają, że produkt ten ma również właściwości odchudzające.
Smaczne i bogate w istotne dla naszego organizmu masło z migdałów idealnie nadaje się do smarowania pieczywa, jako dodatek do wytrawnych potraw, a także jako samodzielna przekąska.
Produkt ten nie zawiera soli, cukru oraz oleju palmowego.
Składniki: prażone nieblanszowane migdały (100%).
Może zawierać inne orzechy i sezam.
Masa netto: 250 g
Produkt wegański.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza: 100 g
Wartość energetyczna: 2528 kJ / 604 kcal
Białko: 20 g
Węglowodany (w tym cukry): 7,6 g (4,2 g)
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 52 g (4,7 g)
Błonnik: 12,9 g
Sól: 0,01 g
Zdrowe przepisy
Promocje %