Pasta z orzechów nerkowca
Pochodzenie głównego składnika: Wietnam, Gwinea
Informacje
Cena niższa o 5% VAT.
Pasta ze starannie wyselekcjonowanych orzechów nerkowca charakteryzuje się subtelnym słodkim smakiem, dlatego z pewnością znajdzie wielu fanów preferujących słodkie potrawy.
Badania wskazują, że orzechy nerkowca mogą zapobiegać rozwojowi cukrzycy typu 2, stymulują procesy wchłaniania glukozy przez komórki mięśni(poprawiają wrażliwość tkanek na insulinę), są ponadto bogate są w białko, jak również w witaminy i minerały, które warunkują prawidłowe funkcjonowanie organizmu człowieka. Kwasy tłuszczowe zawarte w orzechach nerkowca odgrywają istotną rolę w procesach regulowania poziomu cholesterolu we krwi, zapobiegają chorobom serca oraz miażdżycy, natomiast witaminy i minerały poprawiają stan skóry, włosów oraz paznokci.
Pasta z orzechów nerkowca dzięki swojemu wyjątkowemu słodkawemu smakowi świetnie nadaje się jako dodatek do ciast oraz deserów.
Produkt ten nie zawiera soli, cukru oraz oleju palmowego.
Składniki: prażone orzechy nerkowca (100%).
Może zawierać inne orzechy i sezam.
Masa netto: 250 g
Produkt wegański.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza: 100 g
Wartość energetyczna: 2528 kJ / 604 kcal
Białko: 15,3 g
Węglowodany (w tym cukry): 29,7 g (5g)
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 46,4 g (9,2 g)
Błonnik: 3 g
Sól: 0,02 g
Promocje %