Pasta orzechowa z dodatkiem chili
Pochodzenie głównego składnika: Argentyna
Informacje
Cena niższa o 5% VAT.
Pasta powstała dzięki połączeniu starannie wyselekcjonowanych argentyńskich orzechów arachidowych z grubo mieloną papryką gochugaru, nadającą wyjątkowy, niespotykany, słodko-ostry smak oraz charakterystyczne czerwone zabarwienie.
Produkt ten przeznaczony jest dla osób, które lubią pikantne potrawy.
Papryka gochugaru powstaje poprzez wysuszenie płatków koreańskich papryczek chili. Naturalnie występujący w papryczkach chili organiczny związek chemiczny – kapsaicyna jest uznawana jako lek na raka, ma także właściwości odchudzające, przeciwbólowe, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne.
Masło orzechowe z dodatkiem chili dzięki swojemu słodko-ostremu smakowi nadaje się świetnie do wytrawnych potraw, jest też uzupełnieniem zdrowej diety.
Produkt ten nie zawiera soli, cukru oraz oleju palmowego.
Składniki:
- prażone orzechy ziemne (96%)
- chili (4%)
Może zawierać inne orzechy i sezam.
Masa netto: 470 g
Produkt wegański.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza: 100 g
Wartość energetyczna: 2419 kj / 576 kcal
Białko: 25,4 g
Węglowodany (w tym cukry): 13,5 g (7,4 g)
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 42 g (6,1 g)
Błonnik: 9,8 g
Sól: < 0,01 g
Zdrowe przepisy
Promocje %