facebook pixel
Pasta orzechowa z dodatkiem chili

15,99

Produkt niedostępny

Informacje

Cena niższa o 5% VAT. 

Pasta powstała dzięki połączeniu starannie wyselekcjonowanych argentyńskich orzechów arachidowych z grubo mieloną papryką gochugaru, nadającą wyjątkowy, niespotykany, słodko-ostry smak oraz charakterystyczne czerwone zabarwienie.

Produkt ten przeznaczony jest dla osób, które lubią pikantne potrawy.

Papryka gochugaru powstaje poprzez wysuszenie płatków koreańskich papryczek chili.  Naturalnie występujący w papryczkach chili organiczny związek chemiczny – kapsaicyna  jest uznawana jako lek na raka,  ma także właściwości odchudzające, przeciwbólowe, przeciwzapalne  i przeciwbakteryjne.

Masło orzechowe z dodatkiem chili dzięki swojemu słodko-ostremu smakowi nadaje się świetnie do wytrawnych potraw, jest też uzupełnieniem zdrowej diety.

Produkt ten nie zawiera soli, cukru oraz oleju palmowego.

Składniki:

  • prażone orzechy ziemne (96%)
  • chili (4%)

Może zawierać inne orzechy i sezam.

Masa netto: 470 g

Produkt wegański.

Wartości odżywcze

  • Wartość odżywcza: 100 g

  • Wartość energetyczna: 2419 kj / 576 kcal

  • Białko: 25,4 g

  • Węglowodany (w tym cukry): 13,5 g (7,4 g)

  • Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 42 g (6,1 g)

  • Błonnik: 9,8 g

  • Sól: < 0,01 g

Zdrowe przepisy

Bestsellery

Promocje %